Zoeken

Tarik Kbabez verliest van Rico Verhoeven (video)

30 januari 2021 - 23:30 - Sport

©

Rico Verhoeven heeft zaterdag vrij eenvoudig het viermanstoernooi op Glory 77 in Rotterdam gewonnen. De huidig wereldkampioen zwaargewicht rekende in de halve finale af met Amsterdammer Hesdy Gerges en klopte in de finale Tarik Khbabez. Verhoeven stond vanavond voor het eerst in de ring sinds het veelbesproken gevecht tegen Badr Hari eind 2019.

Verhoeven had normaal het gevecht moeten aangaan met Jamal Ben Saddik, maar de Marokkaanse Belg zegde een tiental dagen geleden af. Organisator Glory heeft er vervolgens een toernooi met vier man van gemaakt, waarin Verhoeven begon tegen Hesdy Gerges. Verhoeven was het gehele gevecht dominant en ging naar de eindstrijd tegen Tarik Khbabez.

De Marokkaans-Nederlandse Tarik Khbabez en Rico Verhoeven zijn geen onbekenden voor elkaar. Khbabez trainde al vele keren met Verhoeven en weet dus wat hij kan verwachten van de regerend wereldkampioen zwaargewicht. Khbabez bewees eerder op de avond diep te kunnen gaan en wist dat hij bij Rico Verhoeven naar een KO op zoek moest gaan om een kans te maken, omdat deze bekend staat om zijn uithoudingsvermogen.

Verhoeven won met overmacht, in de finale gaf Tarik Khbabez op na één ronde met een handblessure. "Deze voegen we ook weer toe aan mijn erfenis", zegt de wereldkampioen in het AD. "Ik blijf het zeggen, ik wil de lat zo hoog mogelijk leggen voor de volgende generatie en ik wil dat zij zeggen: ik doe het net als Rico, maar dan nog grootser. Het zijn moeilijke tijden en er is veel aan de hand, maar ik hoop dat iedereen het vanavond naar zijn zin heeft gehad."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team