Zoeken

Tarik Khbabez terug in de ring voor gevecht tegen Plazibat

4 mei 2021 - 19:00 - Sport

©

Tarik ‘The Tank’ Khbabez, de Marokkaans-Nederlandse kickbokser uit Den Haag die het in januari nog opnam tegen kampioen Rico Verhoeven, zal een zware kluif hebben aan Antonio Plazibat tijdens Glory 78. Het kickboksevenement wordt live uitgezonden op pay-per-view vanuit Rotterdam Ahoy in Nederland op zaterdag 17 juli.

Tarik Khbabez maakte in januari een redelijk geslaagd debuut voor boksbond Glory in een vierman toernooi. In de halve finale, tegen Levi Rigters, liet de 28-jarige kickbokser zien waar hij toe in staat is. Na een intens en zwaar gevecht werd hij uiteindelijk door de jury uitgeroepen tot winnaar. Aan het einde van het toernooi stond hij in de finale tegenover Glory kampioen Rico Verhoeven. Na één ronde moest de Haagse vechter de wedstrijd staken omdat hij teveel last had van een handblessure.

Khbabez heeft aan Plazibat een duchtige tegenstander die ook te zien was in het vierman toernooi. Hij is op zoek naar rebound van de nederlaag geleden door split decision tegen Nordine Mahieddine in december 2020. Naast Khbabez zal ook Mohamed Mezouari terugkeren in de ring. Mezouari alias "Hamicha" verlengde onlangs zijn contract met Glory voor de weltergewicht divisie.

Glory maakte eerder ook bekend dat Badr Hari zou zorgen voor de headliner op het evenement, tegenover Arkadiusz Wrzosek. De Pool is voor Badr Hari de eerste horde richting een nieuwe gevecht tegen Rico Verhoeven, maar voor hij een herkansing krijgt tegen Verhoeven moet Hari eerst afrekenen met een hoger geplaatste tegenstander. Een rematch tegen Benjamin Adegbuyi of een ontmoeting met Ben Saddik lijkt voor de hand te liggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team