Zoeken

Drie jaar celstraf voor blokkeren tram in Casablanca (video)

8 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

Enkele weken geleden werden de inwoners van Casablanca opgeschrikt door de roekeloosheid van een jongeman die de tramlijn had geblokkeerd door aan een tafel op het spoor te gaan zitten. Het Hof van Beroep van Casablanca heeft hem veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

De jongeman die de tram blokkeerde door een tafel op het spoor te zetten, werd door het Hof van Beroep van Casablanca veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. De 21-jarige protagonist werd vervolgd op grond van artikel 591 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht over het hinderen of belemmeren van verkeer.

Lees ook: Casablanca: man met tafel en stoel midden op trambaan (video)

De twee andere jongeren die de koffie serveerden en de scène filmden, werden elk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Een van de twee serveerde koffie net nadat de trambestuurder er ternauwernood in was geslaagd om te remmen. De derde verdachte filmde de scène om het op sociale netwerken te delen en een buzz te creëren. Het hof wil dit soort gedrag ontmoedigen, omdat het de levens van anderen in gevaar brengt.

Het tafereel speelde zich af op 22 mei o p het kruispunt van Carrières centrales en Dar Lamane in Casablanca, toen een jongeman een tafeltje op het tramspoor plaatste, een sigaret opstak en een kop koffie dronk. De autoriteiten arresteerden kort daarop de dader en zijn medeplichtigen, die de scène hadden gefilmd en vervolgens op Instagram hadden geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team