Zoeken

Marokkaanse acteur Abdelatif Nhaila doet aangifte van homofobie, belandt zelf in de cel

15 november 2020 - 16:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse acteur en kunstenaar Abdelatif Nhaila werd tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld nadat hij aangifte deed van homofobie. Mensenrechtenorganisaties zijn hierover geschokt. De jongen deed aangifte naar aanleiding van een ’homojacht’ op datingsites, maar belandde daardoor zelf in de cel.

In april gaf influencer Naouffal Moussa, beter bekend als Sofia Taloni, tips over hoe je homoseksuelen kan vinden op datingapps als Grindr en Planet Romeo. Zelf is de influencer transgender. Na de oproep begon een jacht naar homoseksuelen in Marokko. De gevolgen waren voor Marokkaanse homo’s desastreus. Velen werden door hun families verstoten. De leden van de LHBT-gemeenschap lieten het er niet bij zitten en signaleerden massaal haar accounts op sociale media.

Door de oproep werd de jonge Abdelatif Nhaila lastiggevallen op het internet. Zo kreeg hij doodsbedreigingen. Hij besloot daarom aangifte te doen bij de politie in zijn stad Sidi Kacem. De kunstenaar werd toen zelf twee dagen in hechtenis genomen. De beschuldiging aan zijn adres: het beledigen van een ambtenaar in dienst en het overtreden van de noodtoestand. Dat bericht l’Observateur.

Nhaila heeft hiervoor 4 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen en een boete van 10.000 dirham. Ook moet hij de politieagent die een aanklacht tegen hem heeft ingediend een symbolische schadevergoeding betalen van 1 dirham.

Bladna.nl