Zoeken

Marokko: vermoordt omdat ze zijn avances weigerde

29 oktober 2023 - 19:00 - Marokko

©

In Tanger is een 17-jarig meisje doodgestoken nadat ze de avances van haar collega had afgewezen. De dader is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Het incident vond plaats in juli. Een 19-jarige man, werkzaam in een textielfabriek in de Gueznaia-zone in Tanger, vermoordde zijn 17-jarige collega nadat zij zijn avances had afgewezen. Gewapend met een mes, stak hij haar meerdere keren in het gezicht, de borst en andere delen van haar lichaam, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Taounate: meisje bijna dood om aan bedreiger te ontsnappen

Pogingen van andere arbeiders om het jonge meisje te redden waren tevergeefs, omdat de dader ermee dreigde "iedereen die dichtbij kwam open te snijden". Ze slaagden er wel in de gendarmerie te waarschuwen. Bij aankomst konden de agenten de moordenaar overmeesteren. Hij werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen voor verder onderzoek onder toezicht van het Openbaar ministerie bij het hof van beroep in Tanger.

Lees ook: Marokko: vrouw die onder vrachtwagen belandde na seksuele intimidatie werd geduwd

Tijdens zijn verhoor bekende de jongeman de misdaad. Zijn proces volgde snel. Tijdens de rechtszaak probeerde hij te doen geloven dat hij aan de ziekte van Alzheimer leed en weigerde vragen van de rechter te beantwoorden. De rechter was hem echter te slim af. Wetend dat de verdachte gelovig en praktiserend was, stelde de rechter hem enkele vragen over de Rakaat (gebedseenheden), waarop hij zonder twijfelen antwoordde. Na hem te hebben ontmaskerd, weigerde de rechter het verzoek van de verdediging voor een medisch onderzoek. Donderdag veroordeelde de strafkamer van het hof van beroep in Tanger de moordenaar tot een levenslange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team