Zoeken

Schapenkoppen grillen verboden in Tanger

20 juli 2021 - 18:00 - Marokko

©

Het gemeentebestuur van Tanger heeft het roosteren van de koppen en poten van schapen langs de weg en in de openbare ruimte, voor het rituele offer van Eid ul-Adha, formeel verboden.

Het roosteren van schapenkoppen is een populaire activiteit waar veel jongeren in Marokko aan meedoen op de dag van Eid ul-Adha. Maar omwille van de coronapandemie wordt deze praktijk tijdelijk verboden. Althans in Tanger, aldus een nota van de voorzitter van de gemeenteraad, die eraan toevoegt dat het besluit tot doel heeft om de stad schoon te houden.

Het wordt dus formeel verboden om de koppen en poten van geofferde schapen in de openbare ruimte en langs de weg te grillen. De maatregel wordt gerechtvaardigd door het informele karakter van deze activiteit en de totale afwezigheid van regels, zoals hygiënemaatregelen en maatregelen met betrekking tot de voedselveiligheid.

Lees ook: Marokko: lokale controlecomités voor Eid ul-Adha

Alleen inrichtingen zoals buurt-ovens zullen deze activiteit mogen uitoefenen, met strikte inachtneming van de hygiënische maatregelen. De plaatselijke autoriteiten moeten erop toezien dat de instructies worden nageleefd, dat het rustig blijft en ervoor gezorgd wordt dat de aangestoken vuren aan het eind van de activiteit geblust worden, zo wordt in de nota onderstreept.

Bovendien is de gemeente voorlopig overgegaan tot de inrichting van een ruimte op een perceel grond gelegen in de wijk Ahrarin Sidi Driss, bestemd voor de verkoop van vee en het offeren van Eid. De markt is uitgerust met de nodige voorzieningen, waaronder water, elektriciteit en sanitaire installaties, met een permanente aanwezigheid van de politie, ondersteund door een team van een particulier beveiligingsbedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team