Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: 1700 dierenartsen gaan verkoop en slacht controleren

9 juli 2021 - 19:40 - Marokko

©

Zoals elk jaar aan de vooravond van Eid ul-Adha, worden openbare en particuliere dierenartsen gemobiliseerd om een veterinair en sanitair toezicht in te stellen op de erkende verkooppunten en slachterijen in Marokko. Enkele dagen voor de religieuze feestdag staan 1700 dierenartsen ten dienste van de bevolking.

In een persbericht van de Nationale Orde van Dierenartsen staat dat dierenartsen zich bewust zijn van hun rol voor de bescherming van de volksgezondheid en de nationale veestapel. Daarom zetten deze dierenartsen zich actief in om de sanitaire status van kleine herkauwers op een gepaste manier te handhaven.

Lees ook: Flinke stijging schapenprijzen in aanloop naar Eid ul-Adha

Het gaat hierbij om het sanitaire toezicht op de voor consumptie bestemde veehouderijen en het aanmoedigen van de landbouwers om zich massaal te houden aan de registratie en identificatie van schapen en geiten, die bestemd zijn om op de dag van Eid ul-Adha te worden geslacht.

Tegelijkertijd zullen alle dierenartsen, die zorgen voor de dagelijkse gezondheid en de kwaliteitscontrole in slachthuizen, worden gemobiliseerd om een continu controle te waarborgen. Op deze manier kunnen ze reageren op vragen van burgers en ervoor zorgen dat het Offerfeest vlot verloopt.

"Dierenartsen zullen tijdens de twee dagen van Eid ul-Adha werken. Burgers kunnen hen bellen voor advies, klachten of vragen en indien nodig kunnen zij zich ter plaatse door een dierenarts laten begeleiden", aldus de nota van de Orde. Bovendien herhaalt de Nationale Orde van Dierenartsen haar oproep aan burgers om de gezondheidsadviezen met betrekking tot de aankoop en het offeren van het dier, het slachten, het uitsnijden van het karkas en het bewaren van het vlees in acht te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team