Zoeken

Marokkaanse leerlingen in gevaar door snelle groei shishalounges

28 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

Touria Afif, parlementslid van de PJD-partij, heeft haar bezorgdheid geuit over de toenemende aanwezigheid van shisha cafés in de buurt van scholen in Salé. In schriftelijke vragen aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs waarschuwt ze voor de negatieve gevolgen van deze cafés voor de gezondheid, veiligheid en het leerproces van de leerlingen.

Afif wijst op de overlast die de cafés veroorzaken voor de leerlingen en het personeel van het Maâdh ibn Jabal College en het Al Abbas Miftah Lyceum in Salé. De rook van de shisha’s komt tot in de klaslokalen, wat schadelijk is voor de gezondheid en het leerproces verstoort.

Lees ook: Autoriteiten Tanger zetten cafés op zeedijk onder druk

Daarnaast stelt Afif dat de cafés een bedreiging vormen voor de veiligheid van de schoolomgeving. Ze vreest dat de cafés kunnen leiden tot drugshandel, prostitutie en andere criminele activiteiten.

Lees ook: Shisha lounges in Marokko: ouders slaan alarm

Het parlementslid dringt er dan ook bij de ministers op aan om dringende maatregelen te nemen om de cafés te sluiten of te verplaatsen. Ze wil dat de scholen weer een veilige en gezonde omgeving worden waar leerlingen zich kunnen concentreren op hun studies. De gevaren van shisha zijn talrijk. Naast de hierboven genoemde gevaren, is er ook het risico op verslaving, onhygiënische praktijken en het inademen van schadelijke stoffen door passieve rokers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team