Zoeken

Douane verleent gunsten aan Marokkaanse diaspora

4 juni 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van Operatie Marhaba heeft de Marokkaanse douane de geldigheidsduur van vergunningen voor tijdelijke binnenkomst (AT) of "groene kaart" verlengd tot 31 december 2022.

Deze maatregel geldt voor alle voertuigen waarvan de tijdelijke inreisvergunningen verlopen zijn sinds het begin van de gezondheidscrisis in 2020. De verlenging van deze "groene kaarten" tot 31 december 2022 gebeurt automatisch, aldus de douane in een circulaire.

Lees ook: Gepensioneerde wereld-Marokkanen: nieuwe voorwaarden voor douane-inklaring auto’s

De betrokkenen worden verzocht naar een douanekantoor van hun keuze te gaan om de oude "groene kaart" in te leveren en de nieuwe af te halen, aldus de circulaire. Er kan een duplicaat van dit document worden afgegeven aan personen die het verloren hebben, mits zij een ondertekende verklaring op erewoord van verlies voorleggen. Een proces-verbaal van verlies of diefstal, afgegeven door de bevoegde autoriteiten, is niet nodig.

Ook heeft de Marokkaanse douane in het buitenland verblijvende Marokkanen toegestaan, voor de duur van hun verblijf in Marokko, hun persoonlijke voorwerpen in te voeren, zoals juwelen, draagbare muziekinstrumenten, laptops, rolstoelen, lichte sportartikelen, kinderspeelgoed, enz. Op afstand bestuurde drones en andere vliegende voorwerpen blijven verboden.

Lees ook: Marhaba 2022: Marokkaanse douane initieert speciaal mechanisme

De voorwerpen moeten voor louter persoonlijk of gezinsgebruik zijn en worden ingevoerd als bagage voor tijdelijk gebruik, benadrukt de Marokkaanse douane. Men wijst erop dat ze vrijgesteld zijn van individuele aangifte want ze worden gebruikt tijdens het verblijf van de begunstigde in Marokko, anders moeten de verschuldigde rechten en heffingen betaald worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team