Zoeken

Tanger Med: inklaringsformaliteiten online

16 november 2021 - 10:22 - Economie

©

Vanaf deze maandag zijn de formaliteiten van de havendoorgang voor in- en uitvoer van containers en TIR-vrachtwagens in Tanger Med volledig digitaal.

Na de digitalisering van het beheer van maritieme tussenstops, de havendoorvoer van de vrachteenheden en de facturering, heeft Tanger Med in een persbericht laten weten dat zijn klanten voortaan online de formaliteiten voor de havendoorvoer kunnen vervullen en alle nodige documenten elektronisch kunnen indienen bij de diensten die belast zijn met het beheer van de import- en exportactiviteiten.

Lees ook: Tanger Med streeft top 20 op wereldniveau

Tijdens de testfase in 2021 heeft Tanger Med verschillende touroperators die zich hebben aangemeld voor deze participatieve aanpak van digitalisering, begeleid om hun formaliteiten online af te handelen. Tanger Med belooft exploitanten die van deze nieuwe dienst gebruik willen maken, te blijven begeleiden door middel van trainingssessies en lokale ondersteuning om de overgangsfase succesvol te laten verlopen.

De totale digitalisering van de havenpassage voor in- en uitvoer maakt het mogelijk de operaties vlotter te laten verlopen, een hoog niveau van veiligheid voor de goederenstroom te garanderen en tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten inzake versterking van de digitalisering, transparantie en de voorspelbaarheid van het logistieke concurrentievermogen.

Lees ook: Tanger Med: elektronische chips om doorgang te versnellen

Bovendien wordt deze operatie verplicht vanaf 15 februari 2022. Gebruikers hebben toegang tot deze dienst via het "Tanger Med Port Community System", dat beschikbaar is op smartphones, tablets en computers en nu al een reeks diensten aanbiedt, zoals het volgen van vrachteenheden, de facturering op afstand en de online betaling.

Bladna.nl