Zoeken

Tanger organiseert IronMan 2022

23 oktober 2022 - 09:00 - Sport

©

Tanger zal op zondag 30 oktober 2022 gastheer zijn van de IronMan 70.3, één van de meest begeerde wedstrijden ter wereld.

"We zijn erg enthousiast om deze iconische race in Tanger te organiseren. Het team werkt hard aan de best mogelijke ontvangst van onze atleten. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het parcours, maar ook omdat het een geweldige plek is om de grote toeristische rijkdom van de regio te ontdekken," zegt Sebastien Di Grazia, CEO van Wide Events, het bedrijf dat het evenement organiseert.

Lees ook: Marokkaanse atleet Mohamed Lahna doet mee aan Ironman Hawaï

Volgens Amine Kharat, communicatiedirecteur van IronMan 70.3 Tanger, "zorgt dit droomparcours tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan voor een unieke wedstrijd. Het is ook een heel bijzondere kans om Tanger en haar omgeving op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

Bijna 1000 atleten uit de hele wereld worden op deze eerste editie verwacht, waaronder 350 Marokkaanse atleten die steeds meer belangstelling hebben voor deze uithoudingssport.

Lees ook: Marokko: hond is nieuwe ster Zandmarathon

Bovendien komen de deelnemers met familie of vrienden om te genieten van een plaatselijk toeristisch verblijf. Ongeveer 4000 buitenlandse toeristen worden in Tanger verwacht voor deze wedstrijd in het laatste weekend van oktober.

Bladna.nl