Zoeken

Grote stadion Tanger klaar voor Mundialito

23 januari 2023 - 20:00 - Sport

©

Het grote stadion in Tanger is klaar voor het Mini-WK voetbal dat op 1 februari in Marokko begint. De werken zijn eindelijk afgerond. De hand wordt nu gelegd aan de laatste aanpassingen die gevraagd worden door de FIFA.

Dankzij een versneld werktempo en de mobilisatie van alle betrokkenen, waaronder de plaatselijke autoriteiten van Tanger, zal het stadion tijdig kunnen worden opgeleverd, meldt Medias24. De teams zijn nog bezig met onder meer het plaatsen van stoelen in de tribune, overeenkomstig de eisen van de FIFA.

Lees ook: WK voor clubs 2023: stadion Tanger krijgt opknapbeurt

"Een FIFA-missie heeft vorige week een inspectiebezoek gebracht, voornamelijk om de grasmat en het gebouw te controleren. Ze vroegen om een aantal kleine aanpassingen, zoals het verbeteren van de verlichting in bepaalde ruimtes, waar we nu mee bezig zijn. Maar over het geheel genomen zijn de werkzaamheden voltooid," aldus door de media geciteerde bronnen. Deze week moeten de werklieden plaats maken voor de omkadering van het tornooi.

Lees ook: Marokko gastland WK voor clubs 2023

Het nieuwe stadion zal een aantal wedstrijden van het Mundialito-toernooi hosten dat doorgaat van 1 tot 11 februari in Marokko. Een kampioenschap waaraan de clubs Real Madrid, Wydad, Sounder Seattle, Flamengo en Auckland City deelnemen.

Bladna.nl