Zoeken

Seksuele intimidatie in ziekenhuis Mohammedia

20 april 2022 - 18:20 - Marokko

©

Het hoofd van de schoonmaakdienst van het Moulay Abdellah-ziekenhuis in Mohammedia wordt op borgtocht vervolgd, nadat hij van seksuele intimidatie werd beschuldigd door één van zijn werkneemster.

Opnieuw een zaak van ongewenst grensoverschrijdend gedrag in Marokko, deze keer bij de schoonmaakafdeling van het provinciaal ziekenhuis Moulay Abdellah in Mohammedia. Een werkneemster van dit bedrijf heeft een klacht ingediend wegens seksuele intimidatie tegen het hoofd van de dienst, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: verpleegsters opgepakt voor filmen zedeloze patiënt

Het vermeende slachtoffer vertelde aan de gerechtelijke brigade dat andere vrouwen die in het ziekenhuis werken, ook het slachtoffer zijn geweest van seksuele intimidatie. Hun namen zijn bekend, maar zij wensen geen klacht in te dienen tegen de vermeende dader.

De procureur-generaal bij de rechtbank van eerste aanleg van Mohammedia heeft na verhoor van de werkneemster, de inhechtenisneming van de beklaagde bevolen. De zaak werd door de gerechtelijke politie doorverwezen naar de rechtbank van eerste aanleg van Mohammedia. De verdachte werd inmiddels ook voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij betaalde een borgtocht van 10.000 dirham en wordt in voorwaardelijke vrijheid vervolgd.

Lees ook: Marokkaan doet zich voor als verpleger om ziekenhuispatiënten te verkrachten

In afwachting van de eerste hoorzitting, die op 5 mei staat gepland, zetten de rechercheurs het onderzoek voort. Ze bekijken ook de beelden van de bewakingscamera’s van het ziekenhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team