Zoeken

Tanger zet eerste stap richting Bus Rapid Transit-systeem

15 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Tanger is bezig met de invoering van het eerste Bus Rapid Transit (BRT)-systeem in de stad. Het noordelijke ontwikkelings- en promotieagentschap (APDN) heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de ontwikkeling van het masterplan en gerelateerde studies.

Een budget van meer dan 12 miljoen dirham is vrijgemaakt voor de ontwikkeling van het masterplan en de voorbereidende studies van de eerste BRT-lijn in Tanger. Deze lijn zal het Universitair Ziekenhuis Mohammed VI verbinden met Tanja El Balia, een route van ongeveer 21 kilometer die verschillende belangrijke verkeersaders van de stad doorkruist.

Lees ook: Marokko gaat nieuwe treinen kopen

Het masterplan en de voorbereidende studies zullen het definitieve traject van de lijn en de benodigde investeringen voor elk segment vaststellen. De studies zullen in detail het exacte traject en de benodigde investeringen voor elke sectie van de lijn definiëren, meldt Le Matin.

Lees ook: Nieuwe buslijnen voor trambus in Marrakech

Een stuurgroep zal worden opgericht om toezicht te houden op de studies. Deze zal bestaan uit technische diensten van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, vertegenwoordigers van het APDN en andere betrokken partijen. Afhankelijk van de behoefte kunnen ook vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten en andere organisaties en instellingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de stuurgroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team