Zoeken

Tanger onder druk: bezoek Koning Mohammed VI verwacht

26 april 2023 - 10:00 - Marokko

©

Tanger maakt zich op voor een langverwacht koninklijk bezoek. De straten van de stad zijn opgeknapt en de veiligheidstroepen zijn ingezet om de veiligheid te garanderen tijdens het evenement.

Volgens bronnen van Alyaoum24 wordt verwacht dat Koning Mohammed VI morgen, donderdag, in Tanger zal aankomen om verschillende ontwikkelingsprojecten in te huldigen die zijn uitgevoerd in het kader van het plan "Grand Tanger".

Lees ook: Casablanca: bouwwerkzaamheden versneld voor komst Koning Mohammed VI

Een van de belangrijkste projecten waarop de Koning toezicht zal houden, is het Mohammed VI academisch ziekenhuis in Gueznaya. Dit ultramoderne ziekenhuis, gebouwd dankzij een financiering van 1,3 miljard dirham van het Qatarese fonds voor ontwikkeling, heeft een capaciteit van 771 bedden en is uitgerust met geavanceerde technologie, waaronder 15 centrale operatiekamers en een telegeneeskunde-eenheid.

Lees ook: "Mohammed VI, de eenzame Koning van Marokko" (reportage)

Naast het ziekenhuis zijn er nog andere projecten die door Koning Mohammed VI moeten worden ingehuldigd. Ook zal de monarch een ministerraad voorzitten in het Palais Marshan in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team