Zoeken

Koning Mohammed VI in Senegal verwacht

19 februari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Na zijn privéverblijf in Gabon zal Koning Mohammed VI op maandag 20 februari een officieel bezoek brengen aan Dakar, waar hij zal spreken met de Senegalese president Macky Sall.

Tijdens de ontmoeting tussen de monarch en het staatshoofd zullen regionale en continentale kwesties worden besproken. Ook zullen er gesprekken zijn over de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Senegal. Er zullen naar verwachting meerdere overeenkomsten worden ondertekend in verschillende samenwerkingsgebieden. Daarnaast zullen twee projecten die door Marokko zijn gefinancierd, een vissersdorp en een beroepsopleidingscentrum in Diamniadio, worden ingehuldigd.

Lees ook: Koning Mohammed VI vol medeleven na overlijden 11 baby’s in Senegal

De relaties tussen Marokko en Senegal zijn sterk ontwikkeld. Tijdens een bezoek van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken aan Dakar in 2022, verklaarde Nasser Bourita dat Senegal een speciale plaats in het hart van koning Mohammed VI inneemt. De monarch bezocht sinds zijn kroning al acht keer Senegal, dat de belangrijkste economische partner van het koninkrijk in Afrika is.

Bladna.nl