Zoeken

Koning Mohammed VI in Dakar

8 maart 2023 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is dinsdag naar Dakar vertrokken voor een officieel bezoek. Geruchten meldden in de afgelopen dagen dat het bezoek van de monarch aan Senegal was afgelast vanwege een griep.

Het officieel bezoek van Koning Mohammed VI werd al weken aangekondigd. De vorst is dinsdag in Dakar aangekomen om de "uitzonderlijke" banden tussen de twee landen te versterken. Minister van Landbouw en Visserij Mohamed Sadiki vergezelt de Koning volgens Maghreb-Intelligence.

Lees ook: "Mohammed VI, de eenzame Koning van Marokko" (reportage)

In Senegal heeft de Koning gesprekken gepland met president Macky Sall over regionale en continentale kwesties, evenals over de ontwikkeling van de bilaterale relaties tussen Marokko en Senegal. De twee staatshoofden zullen ook de ondertekening van verschillende overeenkomsten voorzitten. Daarnaast staat de inhuldiging gepland van twee projecten gefinancierd door Marokko: een vissershaven in Soumbédioune waarin Rabat 2 miljoen euro investeerde, en een opleidingscentrum voor ondernemerschap in Diamniadio bij Dakar.

Lees ook: Koning Mohammed VI geveld door griep

Bovendien zal Koning Mohammed VI aanwezig zijn op een ceremonie met betrekking tot de donatie door Marokko van 5000 ton meststoffen aan Senegalese boeren, om de voedselonzekerheid in de regio te helpen bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team