Zoeken

Taakstraf voor bedreigen Kamerlid Farid Azarkan

1 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

Een 75-jarige Rotterdammer is woensdag veroordeeld voor doodsbedreigingen aan het adres van Tweede Kamerlid Farid Azarkan. Hij kreeg van de Haagse politierechter een taakstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk, vanwege een e-mail die hij in november 2020 schreef aan de fractie van DENK. Het OM had gevraagd om een werkstraf van veertig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

De veroordeelde Hans van der L. schreef in november een e-mail aan DENK. "Mijn mening is dat alle islamieten die zich niet in de Westerse cultuur voegen, per direct dienen te worden doodgeschoten! Als ik ooit aan de macht zou komen, wil ik een klopjacht die er voor zorgt dat jullie je nergens veilig voelen. Bij ontdekking gelijk onthoofden". De aanleiding voor dit schrijven was de onthoofding van de leraar Samuel Paty in Frankrijk.

Lees ook: Azarkan aan kant geduwd om Wilders te laten passeren

Bij de politierechter noemde de bedreiging van Azarkan kwalijk, maar Van der L. ontkende dat de mail als een bedreiging werd opgevat. "Ik geef alleen mijn mening. Ik hoef het niet uit te voeren", reageerde de verdachte. Hij kondigde ook meteen aan dat hij in hoger beroep gaat, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Farid Azarkan, van Bni Bouayach naar partijleider in Nederland

Azarkan was aanwezig op de zitting en maakte gebruik van zijn spreekrecht. "Ik begrijp best dat mensen soms boos worden. Wat ik niet accepteer is dat ik bedreigd wordt. Ik denk dat meneer zich onvoldoende de impact ervan realiseert", zei hij. "Ik probeer elke dag bij te dragen aan een beter Nederland. Maar met dit soort berichten vraag ik me elke dag af waar ik mee bezig ben. Dat is een verlies voor de democratie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team