Zoeken

Kauthar Bouchallikht in opspraak na tweet over Pim Fortuyn

10 mei 2022 - 12:20 - Wereld

©

GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht krijgt in Nederland veel kritiek op een tweet waarin ze stelt als jong kind een trauma te hebben opgelopen door Pim Fortuyn.

In het kader van de herdenking van de twintig jaar geleden vermoorde politicus Pim Fortuyn, schreef Kamervoorzitter Vera Bergkamp in een bericht dat Fortuyn ’de harten van velen wist te stelen’. Tweede Kamerlid Kauther Bouchallikht, die zeven jaar oud was toen Fortuyn vermoord werd, reageerde hierop met een tweet: "Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma’s terughaalde. Fortuyn wist inderdaad harten te stelen. De vraag is van wie. Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, tnx. Bye", aldus Bouchallikht geciteerd door De Telegraaf.

Lees ook: Kauthar Bouchallikht vastberaden in de Kamer, ondanks demonstraties en bedreigingen

Haar tweet ontlokte een storm aan kritiek. PVV-leider Geert Wilders reageerde verbolgen. "Wat een smerige tweet van dit GroenLinks Kamerlid op de sterfdag van Pim Fortuyn. Ze is de schandvlek van ons parlement door zo respectloos te dansen op het graf van Pim Fortuyn. Walgelijk", twitterde Wilders.

Met name de bewering dat Bouchallikht als zevenjarige een trauma heeft opgelopen zorgt voor ophef. "Als kleuter al een trauma opgelopen door rechts vandalisme! Dat levert niet te overtreffen profijt op binnen de kring van linkse gelijkgezinden. Zo’n evident slachtofferschap daar kan de concurrentie nooit tegenop en garandeert een lange carrière in de politiek", schreef senator Theo Hiddema. En ook Tweede Kamerlid Caroline van der Plas was verontwaardigd. "De optie ’ik zeg vandaag dan maar even niks, al is het alleen maar uit respect voor de nabestaanden’ stond uit Kauthar?"

Lees ook: Zorgen om veiligheid van Kauthar Bouchallikht

GroenLinks wilde in eerste instantie niet reageren op het bericht van Kamerlid Bouchallikht, maar GL-Kamerlid Ellemeet noemt een dag later "de haat die Bouchallikht over zich heen krijgt niet normaal". "Laten we elkaar respecteren. Doe eens moeite om het perspectief van een ander te begrijpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team