Zoeken

Marokkaanse Nederlander op FvD-lijst zorgt voor opschudding

22 februari 2022 - 19:10 - Wereld

©

De Marokkaans-Nederlandse Fouad el Masoudi maakte begin deze week bekend dat hij derde staat op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie in het Drentse Hoogeveen. Dit zorgde meteen voor heel wat opschudding op sociale media.

"Met trots kondig ik aan dat ik als nummer drie op de lijst Forum voor Democratie mag vertegenwoordigen in Hoogeveen! Ik kijk er naar uit om de gevestigde politieke cultuur flink op te schudden en de samenleving in Hoogeveen een stem te geven", Twitterde de rechtenstudent gisteren.

Lees ook: Nederland: FvD-voorman niet vervolgd voor Marokkanentweet

De opschudding ging alvast van start op sociale media, waar veel mensen zich de vraag stellen hoe een Marokkaanse Nederlander zich kandidaat kan stellen voor een partij die staat voor vreemdelingenhaat en racisme?

Denk-lijstrekker Sheher Khan tweette meteen dat El Masoudi eigenlijk bedoelt: ’Met trots kondig ik aan dat ik mijn eigen graf aan het graven ben’. De Marokkaans-Nederlandse NRC-redacteur, Lotfi el Hamidi, stelde hem de vraag: ’Wat doe je broer? en theoloog Stefan Paas twitterde dan weer: ’De strategie van FvD tegen de omvolking begrijp ik nog niet helemaal’.

Lees ook: Onderzoek naar nieuwe "Marokkanentweet" in Nederland

Fouad el Masoudi is zeker niet de eerste Nederlander met een migratieachtergrond die zich bij de FvD aangesloten heeft, ook de Turkse Nederlanders Baran Cangir en Tanay Bilgin staan op de Forum-kieslijst in Amsterdam. Bilgin sprong op sociale media ook in de bres voor zijn kersverse partijgenoot: ’Deze kandidaat krijgt nu alle haat van wokelinks over zich heen. Want een Marokkaan bij FVD, dat mag niet. Als mensen doorkrijgen dat FVD toch geen racistische partij is, krijgen wokelinkse partijen een probleem. Want dan levert willekeurig gekrijs geen zetels meer op’, schreef hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team