Zoeken

Nachtje in Yves Saint-Laurent suite in Tanger: luxe voor 1300€

9 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

Villa Mabrouka (huis van het geluk) werd in 1999 door Yves Saint-Laurent en Pierre Bergé gekocht. De villa is gelegen nabij de Kasbah en de Medina van Tanger en is intussen tot een luxehotel omgebouwd. Het prachtig complex bestaat uit 12 kamers en suites, een droomtuin, twee zwembaden en drie restaurants.

Als liefhebbers van Marokko, waar ze veel tijd doorbrachten, besloten Yves Saint-Laurent en Pierre Bergé in 1999 de villa Mabrouka in Tanger te kopen om er hun zomervakanties door te brengen. Ze vertrouwden de interieurdecoratie toe aan architect Jacques Grange. Na de dood van de Franse ontwerper en zijn partner werd het eigendom overgenomen door de Engelse ontwerper Jasper Conran. Na bijna vier jaar werk heeft hij het nu omgebouwd tot een luxehotel, meldt ABC.

Lees ook: Beroemdheden massaal naar Marokko deze zomer

Het hotel opende deze zomer zijn deuren. Ontworpen volgens de Engelse architectuur van de jaren 1940, heeft het gebouw grote ramen en glazen deuren van de vloer tot het plafond en biedt het slechts 12 kamers en suites aan. Een van deze suites is de Marrakech-suite van 68 vierkante meter, met een privéterras en ingericht in groen, geel en blauw, de favoriete kleuren van Yves Saint-Laurent die deze kamer bewoonde. Het heeft ook een groot bed, een badkamer met marmeren vloer en Franse kroonluchters uit de jaren 1930. Een overnachting in deze suite kost 1300 euro.

Lees ook: Villa Yves Saint Laurent in Tanger verkocht

De villa omvat tevens een tuin ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Madison Cox, twee zwembaden, drie restaurants die mediterrane gerechten serveren, een dakterras en een hamam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team