Zoeken

Marokko: politie gaat niet naleving barrièregebaren strenger straffen

5 juli 2021 - 20:40 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken roept op tot waakzaamheid en respect voor de coronamaatregelen. Deze oproep komt na de verwittiging van zijn collega van Volksgezondheid, voor "een gewisse epidemiologische terugval" als gevolg van de niet naleving van de barrièregebaren in Marokko.

Bewust van de belangrijke plaats die de gezondheid van de burgers inneemt binnen de algemene strategie voor veiligheid, herinnert de minister er in een nota aan dat ondanks de geleverde inspanningen en een goede vaccinatiecampagne, "niet wordt aanvaard dat onverantwoordelijk gedrag ons land in gevaar brengt voor een nieuwe golf van verspreiding van de pandemie".

Lees ook: Marokko op weg naar een nieuwe lockdown?

Aan territoriale ambtenaren wordt gevraagd om toe te zien op de strikte toepassing van de door de overheid besloten maatregelen, waaronder het dragen van maskers, het respecteren van een fysieke afstand in de openbare ruimte, het verbod op ongeoorloofde verplaatsingen tussen 23.00 uur en 6.30 uur en het verbod op samenscholingen van meer dan het toegestane aantal personen in zowel gesloten als open ruimten.

Ook wordt aangeraden om het capaciteitslimiet na te leven in feestzalen, theaters, bioscopen, zwembaden, culturele centra, musea... De verklaringen van de minister van Binnenlandse Zaken klinken als een ferme waarschuwing op slechts twee weken van Eid ul-Adha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team