Zoeken

Marokko: verkiezingen gehandhaafd op 8 september

9 augustus 2021 - 17:40 - Marokko

©

Hoewel er hardnekkige geruchten de ronde doen over een mogelijk uitstel van de gemeenteraads- en parlementsverkiezingen wegens de epidemiologische situatie in Marokko, stelt Abdelouafi Laftit, minister van Binnenlandse Zaken, gerust. De verkiezingen zullen doorgaan op 8 september.

"Het koninkrijk zet zich vastberaden in voor de voorbereiding van de verkiezingen die dit jaar gepland zijn, overeenkomstig de instructies van Koning Mohammed VI, beschermheer van het democratisch proces en de representatieve instellingen. De Koninklijke richtlijnen hebben tot doel de democratie in Marokko te bewaken, in overeenstemming met de grondwet, die bepaalt dat de legitimiteit van de democratische vertegenwoordiging berust op vrije en transparante verkiezingen", aldus Abdelouafi Laftit tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de bekendmaking van de resultaten van de sociale verkiezingen van afgelopen vrijdag.

Lees ook: Marokko: verkiezingen waarschijnlijk uitgesteld

De minister merkte op dat de voorbereidingen voor de verkiezingen van de beroepsverenigingen en de volgende algemene verkiezingen, plaatsvinden in een context die gekenmerkt wordt door de mobilisatie tegen de verspreiding van het coronavirus, met alles wat dit vereist in termen van financiële middelen en menselijk kapitaal, om de epidemie in te dammen en de gevolgen ervan te verzachten.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: kandidaten in het buitenland onder de loep

"Ondanks de beperkingen als gevolg van het beheer van de pandemie, stelt Marokko eens te meer een voorbeeld door zijn opmerkelijk vermogen om grote uitdagingen aan te gaan en zijn sterke vastberadenheid om het proces van opbouw en versterking van de institutionele en democratische basis voort te zetten," aldus Abdelouafi Laftit.

Bladna.nl