Zoeken

Verkiezingen Marokko: kandidaten in het buitenland onder de loep

7 augustus 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de algemene inlichtingendiensten belast met het onderzoeken van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 september, om de transparantie van het verkiezingsproces te waarborgen en de instellingen te beschermen tegen elke vorm van infiltratie of financiering van onbekende herkomst.

Garanderen dat het verkiezingsproces transparant verloopt en de instellingen beschermd worden tegen infiltratie of financiering van onbekende oorsprong. Dat is het doel van de onderzoeken die door de algemene inlichtingendiensten onder toezicht het ministerie van Binnenlandse Zaken worden uitgevoerd naar kandidaten voor de komende verkiezingen, met name die met een dubbele nationaliteit, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko: verkiezingen waarschijnlijk uitgesteld

Volgens wet 59-11 betreffende de verkiezing van gemeenteraadsleden, mag de kandidaat niet in het buitenland wonen, noch een regerings-, electorale of openbare functie bekleden in het land van verblijf.

Kandidaten die in Marokko wonen en een dubbele nationaliteit hebben, moeten ook aangifte doen van hun vermogen in het koninkrijk en in het buitenland. Daarnaast moeten zij een uittreksel uit het strafregister voorleggen om hun financiële situatie en eventuele banden met internationale smokkelnetwerken na te kunnen gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team