Zoeken

Starbucks schrapt massaal banen na pro-Palestijnse boycot

7 maart 2024 - 09:00 - Economie

©

De Amerikaanse koffieketen Starbucks, die in het Midden-Oosten wordt geëxploiteerd door de Koweïtische Alshaya Group, kampt met de gevolgen van een boycotcampagne vanwege zijn vermeende steun aan Israël. Als gevolg hiervan heeft Alshaya aangekondigd dat het gedwongen is om massaal banen te schrappen.

De boycotcampagnes, die gericht zijn op Starbucks en andere merken die Israël zouden steunen, hebben geleid tot een aanzienlijke daling van de klandizie in de regio. Alshaya, dat meer dan 19.000 mensen in dienst heeft in 1900 Starbucks-filialen in het Midden-Oosten, heeft nu plannen om ongeveer 2000 medewerkers te ontslaan.

Lees ook: Starbucks Marokko verkocht?

"Vanwege de aanhoudend moeilijke zakelijke omstandigheden van de afgelopen zes maanden, hebben we de pijnlijke en zeer moeilijke beslissing genomen om het aantal medewerkers in onze Starbucks MENA-winkels te verminderen", aldus Alshaya. De getroffen medewerkers zijn voornamelijk buitenlandse arbeiders uit Aziatische landen die in de Golfstaten werken.

Lees ook: Starbucks: feiten achter valse aankondiging vertrek uit Marokko

Starbucks ontkent pertinent dat het Israël steunt en beweert dat er "onjuiste en misleidende informatie" over het bedrijf online wordt verspreid. Ondanks de boycotcampagnes behaalde Starbucks in de periode oktober-december een recordomzet van 9,43 miljard dollar, hoewel dit lager was dan de analistenverwachting van 9,6 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team