Zoeken

Koffieketen Columbus Café & Co verlaat Marokko

17 januari 2024 - 17:00 - Economie

©

De Franse koffieketen Columbus Café & Co, de grootste koffiezaak in Frankrijk, heeft besloten zijn activiteiten in Marokko te beëindigen, ondanks eerdere plannen voor ontwikkeling.

Na zes jaar in Marokko te hebben gewerkt, trekt Columbus Café & Co zich terug uit het koninkrijk. De keten betrad de Marokkaanse markt via de franchisenemer RGMH, eigendom van lokale ondernemers Hicham Rih en Marouane Ghanimi. Zoals het tijdschrift Challenge opmerkt, is het opmerkelijk dat het Franse premium koffiemerk twee jaar geleden nog plannen had om zich buiten Rabat uit te breiden, de stad waar hun eerste vestiging werd geopend. Nu keert het bedrijf deze ambitie de rug toe. De redenen voor dit vertrek blijven voorlopig onbekend.

Lees ook: Turkse Boost Coffee heeft ambitieus plan voor Marokko

Zou de sterke concurrentie van buitenlandse merken in de groeiende premium koffiemarkt in Marokko de reden kunnen zijn voor deze beslissing? Columbus Café & Co, bekend om zijn zorgvuldig geselecteerde koffievarianten en huisgemaakte muffins, stond tegenover sterke concurrenten zoals de Amerikaanse keten Starbucks, die ongeveer twintig verkooppunten in Marokko heeft en al een twaalftal jaar in het land actief is.

Lees ook: Turkse Boost Coffee ziet kansen in Marokko

Andere belangrijke concurrenten zijn de Turkse koffieketen Espressolab, die al dertien verkooppunten in het koninkrijk heeft, de Japanse keten 100% Arabica, de Britse Costa Coffee en de Turkse Boost Coffee, die in juni aankondigde haar Marokkaanse netwerk binnen 18 maanden uit te willen breiden met acht nieuwe verkooppunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team