Zoeken

Starbucks en H&M blijven toch in Marokko

4 december 2023 - 19:00 - Economie

©

Het Koeweitse bedrijf Alshaya, dat de internationale merken H&M en Starbucks in Marokko beheert, heeft gereageerd op geruchten dat deze twee winkelketens zich definitief uit het koninkrijk zouden terugtrekken.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde tegenover de Marokkaanse omroep SNRT de voorzetting van de bedrijfsactiviteiten in Marokko. "Wij zijn toegewijd aan onze activiteiten in Marokko", verklaarde de verantwoordelijke die de voortzetting van de exploitatie van alle Starbucks-vestigingen in Marokko bevestigde. Daarnaast kondigde hij enkele wijzigingen aan voor de H&M-winkels.

Lees ook: Redenen voor vertrek H&M en Starbucks uit Marokko

De woordvoerder verduidelijkte dat H&M-winkels in het land operationeel zullen blijven. "We zullen de H&M-winkels blijven exploiteren, terwijl we ons merkenportfolio regelmatig herzien om ervoor te zorgen dat we de juiste winkels op de juiste locaties voor onze klanten openen", lichtte hij toe.

Volgens het bedrijf past deze aanpak binnen een bredere strategie om het potentieel van het merk op de Marokkaanse markt te maximaliseren. De woordvoerder gaf aan te geloven in het "lange termijn succes van het merk".

Lees ook: Starbucks en H&M verlaten Marokko, boycot oorzaak?

Wat betreft Starbucks, heeft het bedrijf bevestigd dat alle koffiehuizen in Marokko operationeel blijven. Er zullen dus geen sluitingen zijn van Starbucks- of H&M-vestigingen in het land.

Bladna.nl