Zoeken

Sebta-Melilla: Marokko blijft "blokkadebeleid hanteren"

1 februari 2023 - 12:00 - Wereld

©

Over de topontmoeting tussen Spanje en Marokko op 1 en 2 februari in Rabat zegt de voorzitter van Vox Ceuta, Juan Sergio Redondo, niets positiefs te verwachten. Hij stelt dat Marokko allesbehalve geneigd is zijn blokkadebeleid tegenover Sebta en Melilla te laten varen.

"Marokko geeft niet om de ontwikkeling, het welzijn en de vooruitgang van Sebta en Melilla. Het koninkrijk zal veel eisen van Spanje, dat er een gewoonte van heeft gemaakt altijd te zwichten," zei Redondo.

Lees ook: Spaanse Premier: "Marokko super belangrijk voor Spanje en Europa"

Volgens de Vox-voorzitter zal deze topontmoeting "de positie van Marokko versterken" ten opzichte van Sebta en Melilla. "Ze zullen het land economisch en commercieel blijven onderdrukken door ons te overspoelen met hun inferieure en dubieus vervaardigde producten."

Lees ook: Sebta wil behoud visumplicht voor Marokkaanse reizigers

Redondo verklaarde dat Marokko "zijn geostrategische positie in de Sahara, in de Straat van Gibraltar en in de Canarische en Saharaanse wateren zal handhaven". "Alleen Marokko zal voordeel halen uit het zogenaamde handelstarief in Sebta, omdat het niets anders is dan een afpersing aan de grens," concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team