Zoeken

Spanje: veroordeelde Marokkaan vraagt om uitlevering aan Marokko

17 april 2021 - 20:20 - Wereld

©

In de provinciale rechtbank van Sebta is de Marokkaan Mohamed A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en 6 maanden voor het seksueel misbruiken en vermoorden van de jonge student-verpleegster, Laura Gutiérrez. Zijn advocaat heeft gevraagd of A. kan worden uitgeleverd aan Marokko.

De advocaat van de veroordeelde heeft verklaard dat zijn cliënt “nog steeds spijt heeft" van de gruweldaad die hij op 6 december 2011 beging. De Spaanse studente Laura Gutiérrez was op die fatale dag voor haar studie op bezoek in Sebta. In eerste instantie werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar en 3 maanden. De dader ging echter in hoger beroep en kreeg van het Hooggerechtshof een gevangenisstraf van 14 jaar en 6 maanden opgelegd. Nu wil Mohamed A. uitgeleverd worden aan Marokko.

Het opmerkelijke aan het verzoek van A. is dat hij niet wil worden uitgeleverd aan Marokko om zijn straf uit te zitten, maar om zich er vrij te kunnen bewegen en geen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Het openbaar ministerie wil niet mee werken aan dit verzoek. Ze vinden het een ongepaste vraag als er geen eens sprake is van een minimum aan vereisten waar de veroordeelde dan aan zou moeten voldoen. Ook vinden ze dat er geen reden is om zijn straf af te zwakken aangezien hij nog altijd de schadevergoeding voor het misdrijf niet heeft betaald. Mohamed A. verklaarde dat hij zijn best had gedaan door te werken in de gevangenis om de schuld af te betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team