Zoeken

Spanje’s strategie om gas naar Marokko te vervoeren zónder Algerije te irriteren

9 mei 2022 - 20:20 - Economie

©

Tegenover talrijke dreigementen van Algerije, heeft Spanje manieren gevonden om het gas dat Marokko via de Maghreb-Europe Pipeline (GME) op de internationale markten zal kopen, terug te verschepen zonder in conflict te komen met Algiers.

Algerije heeft herhaaldelijk gedreigd gasleveringscontracten met Spaanse bedrijven op te zeggen als ook maar een druppel van zijn gas wordt doorverkocht aan Rabat in het kader van de nieuwe overeenkomst met Spanje om gas naar Marokko te transporteren via de Maghreb-Europe pijpleiding (GME). Geconfronteerd met deze dreiging, probeert Madrid koste wat kost Algiers niet af te stoten, met wie de betrekkingen sterk zijn verslechterd sinds de verandering van het Spaans standpunt over de Sahara.

Lees ook: Spanje aarzelt om gas naar Marokko te verschepen

Volgens bronnen van de Spaanse gasnetbeheerder heeft "de Spaanse regering Enagas gevraagd een systeem van herkomstbewijzen in te voeren, om ervoor te zorgen dat door Marokko gekochte LNG in het Spaanse gasnet kan worden geïnjecteerd en dan via de GME naar Marokko kan worden uitgevoerd," meldt El Periodico de la Energia. Dit zal transparantie verschaffen en de oorsprong en bestemming garanderen van het LNG dat Marokko zal importeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team