Zoeken

Spanje: postzegel als eerbetoon aan slag bij Anoual

17 december 2021 - 15:00 - Wereld

©

De post van Ceuta heeft op 14 december een postzegel uitgegeven ter herinnering aan de Marokkaanse veldtochten tijdens de slag bij Anoual die 100 jaar geleden plaatsvond.

Op de postzegel staat de afbeelding van de Marokkaanse Vredesmedaille, die in 1927 werd ingesteld om het einde te vieren van de Marokkaanse veldtochten waaraan Spaanse troepen deelnamen van 1909 tot 12 oktober 1927, de nationale feestdag van Spanje.

Lees ook: Abdelkrim El Khattabi nu ook op Marokkaanse postzegels

De Spaanse post heeft voor deze gelegenheid ook een speciale huldepostzegel ontworpen met de beeltenis van een soldaat van de geregelde strijdkrachten, met hetzelfde opschrift als op de postzegel van Ceuta: "De Marokkaanse veldtochten (1909-1927). Jaar 1921. In memoriam’.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt dochter Abdelkrim El Khattabi (video)

De zegels zijn gemaakt in het kader van een tentoonstelling die werd georganiseerd door de Filatelistische Vereniging van Ceuta. De postzegels zullen wereldwijd worden verspreid via het netwerk van de post. Met dit gebaar brengt de Spaanse post een boodschap over, vertellen zij een verhaal en bevorderen zij de cultuur en waarden van een regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team