Zoeken

Spanje vindt beschuldigingen Marokko "onaanvaardbaar"

23 december 2021 - 18:20 - Wereld

©

José Manuel Albares, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, noemde dinsdag de beschuldigingen van Marokko over het niet naleven van de gezondheidsprotocollen voor het boarden van passagiers op Spaanse luchthavens "onaanvaardbaar".

In een verklaring heeft het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid maandag gezegd dat Spanje de gezondheidscontroles op luchthavens niet "strikt" naleeft en dat dit een "bedreiging" vormt voor de Marokkaanse bevolking. Ze voegde eraan toe dat op particuliere vluchten uit Spanje reeds verschillende positieve coronabesmettingen zijn vastgesteld en dat Marokko om die reden de vluchten met Spanje niet zal hervatten.

Lees ook: Marokko wacht op standpunt van Spanje over Sahara voor hervatting betrekkingen

In een reactie verklaarde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, dat deze beschuldigingen voor Spanje "onaanvaardbaar" zijn omdat zij "niet met de werkelijkheid stroken". De beschuldigingen berusten "op geen enkele objectieve grondslag", temeer daar Spanje "reeds 89,7% van zijn bevolking boven de 12 jaar heeft gevaccineerd", zei hij, eraan toevoegend dat "hel algemeen bekend is dat Spanje voldoet aan de strengste internationale normen in de strijd tegen Covid-19".

Lees ook: Marokko-Spanje: grenzen pas in de tweede helft 2022 open

De minister van Buitenlandse Zaken kondigde ook aan dat hij de officiële gegevens over de gezondheidssituatie in Spanje ter beschikking zal stellen van de Marokkaanse autoriteiten.

Bladna.nl