Zoeken

Spanje: partij roept op tot annulering Marhaba 2021

1 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

Naar aanleiding van de migratiecrisis die Spanje doormaakt door de aankomst van duizenden migranten in Sebta, heeft de extreemrechtse Vox-partij de Spaanse regering opgeroepen om alle subsidies aan Marokko in te trekken, Operatie Marhaba te annuleren en geen inreisvisa voor de Europese Unie (EU) meer aan Marokkanen te geven.

Onlangs heeft de president van Vox, Santiago Abascal, de Spaanse regering opgeroepen om als vergelding voor de "invasie" van Marokkaanse migranten in Sebta, de zomeroperatie Marhaba 2021 af te blazen, geen inreisvisa meer aan Marokkaanse burgers te verstrekken en alle subsidies stop te zetten.

Volgens de extreemrechtse partij reageert Spanje te slap op de "steeds agressievere" acties van Marokko. Hierdoor zou Spanje zwak overkomen in de verdediging van zijn territoriale integriteit, soevereiniteit en veiligheid.

Abascal meent dat het tijd is voor onmiddellijke actie. "De laatste gebeurtenissen in Sebta hebben de omvang van een migratiecrisis aan het licht gebracht die we al decennia met ons meeslepen en die alleen maar exponentieel zal toenemen", zegt Abascal. Ook vindt hij dat de Spaanse regering "tegenmaatregelen" moet nemen tegen Marokko om ervoor te zorgen dat er geen massale overtochten naar Sebta meer mogelijk zijn. Hij roept tevens de Europese Unie op om economische sancties op te leggen aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team