Zoeken

Europa overweegt sancties tegen Marokko

7 juni 2021 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse politieke partij Ciudadanos vraagt het Europees Parlement een resolutie aan te nemen die het mogelijk maakt Marokko te straffen voor het schenden van de rechten van minderjarigen in de migratiecrisis in Sebta.

Het Europees Parlement zal donderdag de ontwerpresolutie die door de Spaanse politieke partij Ciudadanos is ingediend behandelen. Daarin wordt gevraagd Marokko te straffen omdat het op 17 en 18 mei duizenden minderjarigen massaal Sebta heeft laten binnenkomen, met een ongekende migratiecrisis als gevolg. De Franse president Emmanuel Macron zou zijn steun geven aan de ontwerpresolutie getiteld "Schending van het VN-verdrag inzake de rechten van het kind en het gebruik van minderjarigen door de Marokkaanse autoriteiten in de migratiecrisis in Sebta".

Donderdag zullen de leden van het Europees Parlement beslissen of zij dit Spaanse project goedkeuren of verwerpen. Volgens de initiatiefnemers zal Marokko de sanctie van de Europarlementariërs niet kunnen ontlopen, temeer daar de Fractie ‘Renew Europe’ 98 van de 705 zetels in het Europees Parlement heeft. Beter nog, Spanje heeft de steun van alle lidstaten van de EU tegen Marokko.

Ongeveer 1500 minderjarige migranten zijn tussen 17 en 19 mei in Sebta aangekomen. In totaal zijn 920 van hen opgevangen door de plaatselijke autoriteiten. De rest is aan zijn lot overgelaten en zwerft op straat rond. De Spaanse autoriteiten eisen garanties alvorens deze minderjarigen naar Marokko worden gerepatrieerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team