Zoeken

Vermoorde taxichauffeur Mohamed Ezzeraiga naar Marokko gerepatrieerd

15 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

De moslimgemeenschap van Lleida zal het lichaam van Mohamed Ezzeraiga, de 43-jarige Marokkaanse taxichauffeur die zondag werd doodgestoken, in de komende dagen naar Marokko repatriëren.

Voordat het lichaam van Mohamed naar Marokko wordt gerepatrieerd, zal eerst het gebed van de overledene in Lleida worden gehouden, vertellen bronnen dicht bij zijn familie aan Segre. De Marokkaan heeft meer dan 20 jaar in de Spaanse stad gewoond. Hij laat een weduwe en twee kinderen achter, één van vijf jaar en een baby van een maand.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur vermoord in Spanje

De moslimgemeenschap en de taxichauffeurs hopen dat het politieonderzoek snel zal worden afgerond en dat de dader van deze gruwelijke misdaad zal worden geïdentificeerd en gearresteerd. De Mossos Esquadra, een Catalaanse politiemacht, is nog steeds op zoek naar aanwijzingen om de moord op te lossen. Gezien het geweld van het misdrijf (het slachtoffer werd meer dan twintig keer gestoken) en het geld dat in de taxi werd gevonden, lijkt de hypothese van roof als motief voor het misdrijf steeds meer te worden uitgesloten.

De onderzoekers zijn nog bezig met het bekijken van de camerabeelden om de route van de taxi tot aan de aankomst in Calle Sifó in kaart te brengen, om na te gaan of de laatste klant die in de taxi stapte de vermeende moordenaar was. Ze hebben ook de mobiele telefoon van het slachtoffer geanalyseerd en zijn familieleden ondervraagd om na te gaan of hij ruzie had met iemand en of zij een verandering in zijn gedrag hadden opgemerkt.

Lees ook: Spaanse politie zoekt lichaam vermiste Marokkaan

Mohamed Ezzeraiga werd voor het laatst gezien op het station van Blondel rond 2 uur op zondag. Zijn lichaam werd enkele minuten later op de openbare weg gevonden door een voorbijganger die de politie waarschuwde. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een draaiende taximotor aan, de deur van de bestuurder stond open, de taximeter stond aan en ze vonden ook een geldbedrag in de auto.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team