Zoeken

Spanje: kinderen vermoorde Marokkaanse in pleeggezinnen

6 mei 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Er is een pleeggezin gevonden voor de drie minderjarige kinderen van Ouardia, de Marokkaanse vrouw die in het Spaanse Tarancón door haar man is vermoord. Dat heeft Blanca Fernández, woordvoerster van de regering van Castilla-La Mancha en minister van Gelijke Kansen, bekendgemaakt.

Fernández heeft aangekondigd dat de drie kinderen van Ouardia, van 5, 4 en 2 jaar oud, door de sociale diensten werden opgevangen en in pleeggezinnen worden geplaatst. De minister nam dit besluit nadat zij ervan in kennis was gesteld dat de Marokkaanse vrouw nooit melding had gedaan van het feit dat zij door haar echtgenoot seksueel was misbruikt. Daardoor werd haar niet de nodige bescherming verleend.

Lees ook: Veel emotie in Spanje na moord op Ouardia, mama van drie peuters

Een "betreurenswaardige" situatie, aldus de woordvoerster van de regering van Castilla-La Mancha, die eist dat het slachtoffer "niet verantwoordelijk wordt gesteld", meldt La Voz Digital. De gemeenteraad zal medeaanklager zijn in het proces tegen de echtgenoot van Ouardia, die ook van Marokkaanse afkomst is, verzekerde de minister. Bronnen bij de rechtbank wezen er dinsdag echter op dat "alleen de getuigenis van het slachtoffer het vermoeden van onschuld van de beschuldigde kan weerleggen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team