Zoeken

Spanje: drughelikopters gebruikt voor vlieglessen

30 januari 2022 - 15:00 - Wereld

©

In het Spaanse Sevilla organiseert de Guardia Civil luchtvaartcursussen voor studenten met in beslag genomen helikopters die werden gebruikt voor de smokkel van hasj vanuit Marokko.

De Guardia Civil heeft besloten helikopters en vliegtuigen die in beslag zijn genomen tijdens verschillende anti-drugsoperaties, beschikbaar te stellen aan studenten luchtvaartkunde, zo meldt El Pais.

Lees ook: Spanje: drugsorganisatie opgerold dat drugs met helikopter uit Marokko smokkelde

"Op deze manier kunnen deze toestellen het best in goede staat worden gehouden", zegt Guillermo Alonso, woordvoerder van de Guardia Civil, volgens wie de toestellen eerst door het leger werden gecontroleerd en opgeknapt.

"Wat ooit werd gebruikt voor drugshandel wordt nu gebruikt voor onderwijs. Dit heeft een tweeledige functie. Allereerst omdat de studenten met iets concreet werken, maar ook omdat ze bewust worden gemaakt van de gevolgen van drugshandel", verklaart Javier Fernandez, directeur van het ADA-ITS instituut in Sevilla.

Lees ook: Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Praktijklessen met echte toestellen bevallen de studenten luchtvaart uitstekend. "De meeste vliegtuigen en helikopters werken perfect. Sommige toestellen missen wel onderdelen. Het is goed dat de Guardia Civil ze naar ons stuurt", oordeelt Victor Reina, een studente.

Bladna.nl