Zoeken

Marokko niet eens met Spanje over heropening grenzen Ceuta en Melilla

3 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

Marokko zal de grenzen van Ceuta en Melilla nog een maand langer gesloten houden. Spanje besloot dezelfde maatregel maar voor een periode van 15 dagen.

Marokko heeft besloten de sluiting van de grenzen van Ceuta en Melilla met een maand te verlengen aangezien het niet bereid is het handelsdouanekantoor in Melilla te heropenen en een nieuw in Ceuta op te richten, vertellen bronnen die met de zaak vertrouwd zijn aan La Razón.

Lees ook: Spanje houdt grenzen met Marokko gesloten tot 15 mei

Volgens dezelfde bronnen is Marokko niet tegen de heropening van de grenzen om het vrije verkeer van personen mogelijk te maken. Het probleem zou echter het verkeer van goederen zijn, aangezien de twee autonome steden er aanspraak op maken. Rabat zou liever zien dat goederen via zijn havens worden geleid en niet via die van Ceuta en Melilla. Deze optie zou de druk op de twee autonome steden nog kunnen opvoeren.

Lees ook: Sebta wil visumplicht voor Marokkanen

Na de hervatting van de diplomatieke betrekkingen met Spanje, heeft Marokko zijn annexatie-plannen met betrekking tot de twee steden opgeschort, maar het project niet volledig opgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team