Zoeken

Marokkaan geïdentificeerd die levend verbrand werd in Algeciras

25 juni 2022 - 10:00 - Wereld

©

De Spaanse politie is erin geslaagd een jongeman te identificeren die begin mei levend verbrand werd aangetroffen op een bouwterrein in Algeciras. Het slachtoffer van Marokkaanse afkomst is aan zijn verwondingen overleden, maar kon niet geïdentificeerd worden omdat hij geen kleding droeg en geen documenten bij zich had.

Op 2 mei werd de jongeman nog levend gevonden door de bewaker van de bouwplaats. Hij waarschuwde de politie, die ter plaatse ontdekte dat het slachtoffer levend verbrand was. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf twee dagen later. Er werd meteen een onderzoek opgestart.

Lees ook: Marokkaan steekt zichzelf live in brand op Facebook

Volgens de eerste waarnemingen van de gerechtelijke- en de forensische politie, beschikte de jongeman niet over documenten om hem te identificeren, noch over een mobiele telefoon of enige andere persoonlijke bezitting, waardoor het moeilijk was hem te identificeren.

Maar onderzoekers hebben hem uiteindelijk geïdentificeerd. Het betreft een 22-jarige Marokkaan die onlangs vanuit Madrid in Algeciras was aangekomen. Na een inspectie van het verlaten huis waarin hij sinds zijn aankomst woonde, waarbij ook drones werden ingezet, vonden rechercheurs zijn rugzak, een verbrand T-shirt, andere kleren en drie blikken nagellakremover.

Lees ook: Man die Marokkaanse vriendin in brand wilde steken gearresteerd

Uit een analyse van de gevonden voorwerpen concludeerden de onderzoekers dat de oplosmiddelen door het slachtoffer waren gekocht, waardoor de theorie van moord kon worden uitgesloten. De onderzoekers denken eerder aan een ongeval of zelfmoord. De resultaten van het onderzoek zijn ter beschikking gesteld van de bevoegde gerechtelijke autoriteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team