Zoeken

Spanje wil bemiddelen in crisis Marokko-Algerije

17 november 2021 - 10:40 - Wereld

©

José Manuel Albares, Spaans minister van Buitenlandse zaken, heeft laten weten dat Spanje wenst te bemiddelen in de diplomatieke crisis tussen Marokko en Algerije.

In een interview met het dagblad Diario de Sevilla, verklaarde Albares dat Spanje tijdens de komende top van de Mediterrane Unie op 28 en 29 november in Barcelona, de rol wenst te spelen van bemiddelaar om de dialoog tussen Marokko en Algerije terug op gang te krijgen, dit om de stabiliteit in het Mediterraan gebied te garanderen.

Lees ook: Algerije verhindert Marokko om gas uit Spanje te importeren

Algerije en Marokko "zijn twee belangrijke partners van Spanje én van de Europese Unie," verklaarde Albares. "Op 28 en 29 november wordt in Barcelona de vergadering van de Mediterrane Unie gehouden, waar we over deze crisis zullen spreken. We hebben altijd gepleit voor een verzoening, dit in het voordeel van de hele Mediterrane regio", vervolgde de bewindsman, volgens wie een "dialoog noodzakelijk" is.

"We hebben een strategische partnerschap met Marokko. Het is een land waarmee we in verschillende gebieden enorme belangen delen. Marokko is bovendien een land dat een belangrijke rol speelt voor de stabiliteit rond de Middellandse Zee," vervolgde Albares.

Lees ook: Algerijnse raketten op Marokko gericht?

Herinnerend aan de toespraak van Koning Mohammed VI op 20 augustus dit jaar, benadrukte Albares dat de monarch zijn wil heeft aangetoond om de betrekkingen tussen Marokko en Spanje te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team