Zoeken

Spanje ontkent verplaatsing Amerikaanse militaire basis naar Marokko

8 januari 2021 - 18:00 - Wereld

©

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez Laya zegt dat de Amerikaanse militaire basis in Rota (Cadiz) niet verplaatst gaat worden. Ze doet de uitspraken naar aanleiding van de overeenkomsten die Marokko en de Verenigde Staten hebben gesloten.

In een radio-interview met Europa Press vertelde de minister dat ze niet alle details van de overeenkomst kent, maar vrij zeker is dat het geen gevaar vormt voor de Europese Unie.

"De relaties tussen Spanje en de Verenigde Staten omtrent Rota en Moron zijn goed en harmonieus," zegt Gonzalez Laya. De afgelopen periode berichtten de media dat de VS een militaire basis in Marokko gaan plaatsen. Gonzalez Laya zegt dat het militaire basis in Rota niet verplaatst gaat worden.

De minister onderstreept dat sommige Marokkaanse media spreken van een principeakkoord met de Verenigde Staten om een militaire basis in het koninkrijk te vestigen. En om nog preciezer te zijn in de Sahara die onder controle is van Marokko. Verder zegt ze: "Ik kan niet spreken over de plannen die de Verenigde Staten met Marokko heeft."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team