Zoeken

Rota riskeert financiële chaos omwille van transfer Amerikaanse militaire basis naar Marokko

12 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Er staat meer dan 600 miljoen euro op het spel met betrekking tot de transfer van de Amerikaanse militaire basis in Rota naar Marokko. De overeenkomst tussen het koninkrijk en de Verenigde Staten, die in deze overdracht voorziet, dreigt Spanje en in het bijzonder Rota, in een historisch financieel verlies te storten.

De Amerikaanse basis draagt ​​aanzienlijk bij aan de inkomsten van de gemeente Rota. Volgens Estrella Digital komt twee derde van de geproduceerde geldwaarde van de gemeente voort uit de activiteiten van de militaire basis.

Duizenden kamers in de stad worden verhuurd aan gezinnen verbonden aan de basis. Ook omliggende steden worden beïnvloed door de aangekondigde transfer van de Amerikaanse militaire basis.

Volgens dezelfde bron voorziet de overeenkomst tussen Marokko en de Verenigde Staten niet in de bouw van een militaire basis, maar eerder in de overdracht van de basis van Rota naar de Marokkaanse Sahara. De Spaanse autoriteiten ontkennen de informatie. De situatie blijft voorlopig onduidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team