Zoeken

Spanje blijft bij zijn standpunt omtrent Sahara

22 november 2020 - 10:20 - Wereld

©

Spanje zegt dat ze hun standpunt over de Sahara niet verandert. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha Gonzalez Laya, zegt dat het standpunt van Spanje duidelijk is en dat er na de gebeurtenissen van deze week niet is veranderd.

De minister doet deze uitspraak tijdens de EU-raadsvergadering van Buitenlandse Zaken. Zij geeft aan dat ze de VN-secretaris generaal Antonio Guterres steunt in deze kwestie. Guterres pleit voor de instandhouding van de wapenstilstand en dat er op een diplomatieke manier een oplossing gezocht moet worden volgens de richtlijnen van de VN-resoluties van de Veiligheidsraad.

Laya benadrukt dat het standpunt wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken in overleg met de president van het land. "Voor Spanje zijn de resoluties van de Verenigde Naties het belangrijkst.", zegt de minister.

De totstandkoming van het Spaanse standpunt komt na contact met verschillende actoren. Zo heeft ze talloze gesprekken gevoerd met Marokko, Algerije, Mauritanië en de VN-secretaris generaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team