Zoeken

Spanje afwezig op African Lion 2022 in Marokko

17 juni 2022 - 15:40 - Wereld

©

Spanje heeft bevestigd dat het niet zal deelnemen aan de door de Amerikaanse en Marokkaanse legers georganiseerde militaire oefening African Lion 2022, dat van 20 juni tot en met 1 juli in Marokko en andere Afrikaanse landen zal plaatsvinden.

African Lion 2022, georganiseerd door de Verenigde Staten en Africom (US Africa Command), gaat de komende dagen van start in Marokko, Tunesië, Senegal en Ghana. Evenals vorig jaar heeft Spanje aangekondigd dat het niet aan deze militaire oefeningen zal deelnemen, zo hebben bronnen bij het ministerie van Defensie aan Público meegedeeld.

Lees ook: African Lion 2022 veroorzaakt paniek bij Algerijnse leger

Spanje miste de editie van vorig jaar, die deels in de Sahara zou plaatsvinden, een optie die uiteindelijk door de Verenigde Staten werd afgewezen. De keuze voor de Sahara volgde op de aankondiging, in december 2020, van de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Marokko hecht bijzonder veel belang aan het militaire evenement dat met zijn Amerikaanse partner wordt georganiseerd. Zo zal African Lion 2022 plaatsvinden in de regio’s Kenitra, Agadir, Tan-Tan, Taroudant, Ben Guerir en in Mehbes, dicht bij de grens met Algerije.

Lees ook: Oefent Algerijnse leger voor oorlog tegen Marokko?

Meer dan 7500 militairen uit Brazilië, Tsjaad, Frankrijk, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Marokko en de Verenigde Staten zullen deelnemen aan deze militaire manoeuvres, die plaatsvinden tegen de achtergrond van de crisis tussen Spanje en Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team