Zoeken

Melilla: gezondheidscontroles aan grens zijn drempel voor wereld-Marokkanen

22 mei 2022 - 12:20 - Wereld

©

De vereiste gezondheidsmaatregelen aan de grens van Melilla hebben geleid tot een daling van het passagiersverkeer ten opzichte van de eerste dag van de heropening.

Gezondheidscontroles vormen momenteel een belemmering voor het oversteken van de grens bij Melilla. Veel inwoners van de autonome stad, die niet gevaccineerd zijn tegen corona, hebben echter geen andere keuze dan de gezondheidscontroles te ondergaan als ze naar Nador willen reizen. De nieuwe gezondheidsvoorwaarden hebben geleid tot een stormloop van burgers naar de vaccinatiecentra om een inentingsbewijs te verkrijgen. Tussen maandag en woensdag werden meer dan 2400 mensen gevaccineerd in de enclave, aldus El Faro de Melilla.

Lees ook: Vraag naar Covid-vaccin neemt toe in Sebta na heropening grenzen

Mensen die pas hun eerste dosis hebben gekregen, zullen ten minste anderhalve maand moeten wachten alvorens naar Marokko te kunnen reizen, aangezien er 14 dagen tussen de eerste en de tweede dosis moeten zitten. Daarna moet nog eens twee weken worden gewacht om het grondgebied te kunnen verlaten, overeenkomstig het in Spanje geldende gezondheidsprotocol. Dit geldt enkel voor personen ouder dan 12 jaar.

Lees ook: Marokko zet inreisstempel bij inwoners van Melilla

Dinsdag werd de grens heropend en op vrijdag hadden 7729 mensen en 2958 voertuigen de Beni-Ensar-grensovergang overgestoken in beide richtingen. Het verkeer van Melilla naar Marokko was het grootst, met een totaal van 3971 personen en 1533 voertuigen, vergeleken met 3758 personen en 1425 voertuigen die vanuit het koninkrijk naar de autonome stad gingen.

Mensen die vanuit Melilla naar Marokko reizen moeten een vaccinatiepaspoort met ten minste twee doses voorleggen of een pcr-test van maximum 72 uur voor de reis. Er werd ook een vaccinatiecentrum geopend aan de grens en er wordt beloofd om de procedure voor de vernieuwing van de groene kaart te versnellen, die onontbeerlijk is voor in Europa geregistreerde voertuigen om naar Marokko te mogen rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team