Zoeken

Marokko erkent vaccinatiepas volgens regels land van afgifte

10 februari 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om alle vluchten van en naar Marokko te hervatten vanaf 7 februari 2022. De heropening gaat gepaard met verschillende voorzorgsmaatregelen. Eén van die voorwaarden werd begin deze week verder verduidelijkt.

Eerder werden de verplichting voor het voorleggen van een vaccinatiepas en een negatief PCR-resultaat van minder dan 48 uur voor het vertrek uitgebreid toegelicht. Daarnaast zijn er ook sneltests op de Marokkaanse luchthavens af te leggen, en kunnen reizigers op willekeurige basis ook onderworpen worden aan een PCR-test bij aankomst.

Lees ook: Dit zijn de vereisten om naar Marokko te kunnen reizen

Dinsdag werd ook nog duidelijk dat de Marokkaanse autoriteiten de vaccinatiepas erkennen die afgeleverd wordt door andere autoriteiten, op voorwaarde dat deze geldig is volgens de regels van het land van afgifte. Dit staat onder meer te lezen op de website van de Ambassade van België in Marokko.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen afgeschrikt door inreismaatregelen Marokko

Om naar Marokko te kunnen reizen met een herstelbewijs moet de reiziger wel kunnen aantonen dat de vaccinatie binnen de bepaalde termijn niet mogelijk was, omwille van een coronabesmetting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team