Zoeken

Geen mondkapjes meer voor Marokkanen die naar Europa reizen

14 mei 2022 - 11:20 - Wereld

©

Vanaf aanstaande maandag zijn Marokkanen die op reis gaan naar Europese landen, niet langer verplicht om mondkapjes te dragen op de luchthavens en aan boord van vliegtuigen. Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) kondigt een versoepeling van de coronamaatregelen aan.

De mondkapjes werden ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, maar vanaf volgende week zijn ze niet langer verplicht op luchthavens en op vluchten naar Europa, aldus een verklaring ondertekend door EASA uitvoerend directeur Patrick Ky, die zegt dat dit "een belangrijke stap voorwaarts is in de normalisering van het luchtvervoer".

Lees ook: Doet Royal Air Maroc ook mondkapjes in de ban?

EASA benadrukt wel dat mondkapjes de meest doeltreffende manier blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dat de regels hierover "ook na deze datum kunnen verschillen naargelang de luchtvaartmaatschappijen".

In het algemeen beveelt het EASA aan dat luchtvaartmaatschappijen passagiers aanmoedigen om mondkapjes te dragen op vluchten van en naar bestemmingen waar het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht is.

Lees ook: Marokko gaat toegangsvereisten op luchthavens versoepelen

De directeur-generaal van Iata, de mondiale vereniging van luchtvaartmaatschappijen, verwelkomde het nieuwe protocol van het EASA en benadrukte dat de versoepeling reizigers nu "de vrijheid geeft om te kiezen of ze al dan niet een mondkapje willen dragen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team