Zoeken

Spanjaarden: "Sebta en Melilla binnen 20 jaar terug Marokkaans"

21 juni 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een Spaanse enquête wijst uit dat één op vijf Spaanse inwoners denkt dat de enclaves van Sebta en Melilla binnen een 20-tal jaren Marokkaans grondgebied zullen zijn.

Een enquête van het Spaans Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CIS), wijst uit dat één op vijf Spaanse inwoners denkt dat de enclaves Sebta en Melilla binnen 20 à 25 jaar Marokkaans grondgebied zullen zijn, 53,6% meent dat ze gewoon Spaans grondgebied zullen blijven en 21,1% heeft hier geen mening over, schrijft El Confidencial.

Lees ook: Sebta en Melilla geen toegevoegde waarde voor Spanje

Van de deelnemers aan de CIS-enquête zegt 75,4% dat inwoners van Sebta en Melilla volwaardige Spanjaarden zijn, terwijl 15,1% gelooft dat dit eigenlijk Marokkanen zijn, ook al is de meerderheid van de inwoners afkomstig uit Spanje.

Vroeger vielen de enclaves onder het bestuur van de provincie Cadiz, maar sinds 1995 beschouwt Spanje Sebta en Melilla als autonome steden. Naast deze twee plaatsen zijn er ook nog enkele eilandjes of rotspunten voor de kust van Afrika die bij Spanje horen. Marokko beschouwt deze allemaal als bezet Marokkaans grondgebied.

Omdat de Britten tot op de dag van vandaag Gibraltar in handen hebben, is het voor de Spaanse regering zeer belangrijk om deze gebieden te behouden, op deze manier is er toch nog enige strategische controle over de Straat van Gibraltar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team