Zoeken

Spanjaard bekent moord op Younes Bilal in Murcia

3 mei 2022 - 11:40 - Wereld

©

Carlos Patricio B. M., een Spanjaard, heeft toegegeven dat hij in juni vorig jaar in Mazarrón (Murcia) de Marokkaanse Younes Bilal heeft vermoord. Het moordwapen werd in zijn flat gevonden.

De verdachte kende Younes Bilal, die hij in 2021 vermoordde, niet. In januari pleegde de verdachte ook een moord-zelfmoord in El Palmar en in mei doodde hij een zekere Kevin met een mes in Jumilla. De in Spanje geboren man werd gearresteerd toen hij probeerde te vluchten na meerdere malen met een vuurwapen op Younes te hebben geschoten. Het wapen werd in zijn flat gevonden samen met jachtgeweren, volgens La Opinion de Murcia.

Lees ook: Marokkaan in Spanje slachtoffer racistisch geweld

Carlos Patricio zit sinds zijn arrestatie in voorlopige hechtenis en moet aanstaande donderdag voor de rechtbank van Totana verschijnen. Door zijn bekentenis en de getuigenissen van verschillende personen die bij het misdrijf aanwezig waren, zal het proces kort zijn, aldus bronnen bij justitie. Zij geven ook aan dat de beschuldigde het misdrijf niet langer zal ontkennen, maar in plaats daarvan zal pleiten voor een herinterpretatie van het misdrijf (doodslag in plaats van moord) om een zo mild mogelijke straf te verkrijgen.

Naast moord zal Carlos Patricio ook verboden wapenbezit en haatmisdrijf ten laste worden gelegd. Volgens verschillende getuigen noemde de verdachte Younes Bilal herhaaldelijk een "Moor" voor hij hem neerschoot. De echtgenote van het slachtoffer en de Vereniging van Marokkaanse Arbeidsmigranten (ATIM) houden deze beschuldiging staande.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

"Wij vergeten en vergeven niet", zei Sabah Yacoubi, voorzitter van de ATIM in Murcia. Ze riep op tot "gerechtigheid, zodat dergelijke misdaden niet meer worden gepleegd". Een jury zal beslissen over het lot van de beklaagden in een proces dat over twee jaar zou kunnen beginnen, aangezien de provinciale rechtbank momenteel zwaar overbelast is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team