Zoeken

Marokkaanse taxichauffeur slachtoffer racistische moord in Spanje

16 april 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Op zoek naar aanwijzingen die de zaak zouden kunnen helpen oplossen, heeft de Mossos d’Esquadra familieleden ondervraagd van Mohamed Ezzeraig, een 43-jarige Marokkaanse taxichauffeur die zondag in Lleida in Noord-Spanje werd vermoord.

De rechercheurs keken eerst of Mohamed Ezzeraig ruzie had met iemand. Familieleden stellen namelijk dat hij een klacht had ingediend tegen een persoon die hem enkele maanden geleden had bedreigd. In dit stadium van het onderzoek wil de Mossos geen enkele verdenking uitsluiten. Naast de roofmoord wordt ook onderzocht of het om een afrekening, een racistisch misdrijf of een daad met voorbedachten rade ging en of de dader geestesziek is.

Lees ook: Marokkaanse taxichauffeur vermoord in Spanje

Er zijn geen getuigen, aangezien de moord plaatsvond aan het einde van een eenrichtingsstraat op zondagmorgen. Op dit moment is de recherche nog op zoek naar vingerafdrukken en aanwijzingen in de taxi van het slachtoffer of op een mes dat in een nabijgelegen straat is gevonden.

Autopsie heeft aangetoond dat het slachtoffer meer dan twintig keer in het voorhoofd, de rug, de hals, het hart en verschillende delen van het lichaam was gestoken. De taxichauffeur van Marokkaanse afkomst, die meer dan 20 jaar in Leida heeft gewoond, laat een weduwe en twee kinderen na - een van vijf jaar en een zuigeling van enkele maanden. De datum van de begrafenis is nog niet bekend.

Lees ook: Vermoorde taxichauffeur Mohamed Ezzeraiga naar Marokko gerepatrieerd

Dinsdag heeft de vereniging van elite-taxichauffeurs van Barcelona uiting gegeven aan haar "droefheid en woede" over de dood van hun collega, die "op zo’n laffe en wrede manier om het leven is gekomen", en de autoriteiten opgeroepen dringend alle nodige maatregelen te nemen om de veiligheid van taxichauffeurs te waarborgen. "Het installeren van camera’s zou het makkelijker maken voor de politie om misdaden op te lossen", aldus de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team